Innan och Eftervård

 

Att tänka på innan

Var utvilad och se till att du har ätit som du ska. Att bli tatuerad är något som känns och smärtan är individuell. Jag brukar rekommendera att man tar med sig något sött att äta eller dricka, då kroppen kan få sig en liten chock och blodsockernivån kan sjunka.

Jag kommer inte att tatuera dig om du är: full, bakfull, påverkad av droger, sjuk, gravid, äter blodförtunnande mediciner eller något annat som riskera Din hälsa. För vidare frågor om något specifikt, kontakta mig.

Även om hygienen är av största vikt i studion, har även du som kund lite att tänka på. När du har din tatueringstid, kom nyduschad och ha rena kläder på dig.

 

Eftervård

Efter din nygjorda tatuering klär jag in den med plast. Plasten ska endast vara på i några timmar, du får vidare information om hur länge på plats i studion.

När du tar av plasten ska du tvätta av din tatuering med ljummet vatten och mild/oparfymerad tvål. Jag rekommenderar lactacyd till detta. En nygjord tatuering är som ett öppet sår och det är viktigt att du sköter den. Det är Du som ansvarar för eftervården och sköter du inte det kan du få en infektion i tatueringen. Jag erbjuder en ifyllnad av tatueringen men jag gör det endast om du har följt mina skötselråd och skött din tatuering som du ska.

Du ska även smörja in din tatuering och jag rekommenderar i huvudsak bepanthen. Vid eventuella allergier eller andra frågor om detta, kan Du kontakta mig eller så går vi igenom detta på plats när du gör din tatuering.
Du smörjer din tatuering för att den inte ska bli torr och spricka, vilket kan leda till att det blir ärrbildning av tatueringen, och det vill vi inte ha. Jag brukar rekommendera att man smörjer sin tatuering 2-5 gånger om dagen, beroende på hur stor den är och hur mycket din hud absorberar krämen. Innan smörjningarna vill jag att du tvättar av tatueringen, för att inte gnugga in eventuell smuts och bakterier med krämen.

Smörjningen ska Du upprepa dagligen under minst två veckors tid. Även under dessa två veckor ska du inte bada i klorvatten, sola eller bada bastu. Duscha kan du självklart göra precis som vanligt.

När ungefär en månad har gått, se över din tatuering om något eventuellt behövs fyllas i. Kontakta mig gärna om du är osäker. Du får självklart skötselråden skriftligen efter Du har varit hos mig.