om mig

 

Ronja Lehtonen

…heter jag. Ett brinnande intresse för skapandet har alltid funnits hos mig och jag har inte varit rädd för att prova på nya kreativa grejer. Rita och måla ligger extra varmt om hjärtan och det är något jag har sysslat med sen barnsben.

Innan min karriär som tatuerare har jag både målat och sålt tavlor (såklart), ritat illustrationer till tidningar och företag. Jag har även ritat seriestrippar till ett par tidningar och gjort en och annan logotyp till olika företag.

Utöver själva ritandet och målandet tycker jag om att spela på någon av mina gitarrer, sy om något klädesplagg eller kanske göra en skulptur i lera. Ibland händer det att min kamera åker fram och det händer också att det får sig en rejäl makeover i Photoshop… på tal om det digitala, jag har även kunskaper i inDesign, illustrator, Adobe premiere och Adobe after effects.

Som ni kanske förstår vid det här laget… Jag har aldrig tråkigt. 😉

 

Som tatuerare…

Början av 2013 började jag som lärling. Januari 2017 fick jag anställning i samma studio och ungefär 1,5 år senare slutade jag där och startade mitt egna företag Seashell Tattoo. Hösten 2018 kunde jag köra igång och jag hyr in mig hos Nathalie på Queenstreet Tattoo här i Helsingborg.

Motiven jag gör får gärna vara konstnärliga. Något annorlunda. något som är utanför boxen. Kanske utanför linjerna 😉

Jag jobbar gärna med färg, allt från dovare toner till motiv som innehåller mycket färg och färgskiftningar. Black & Grey ligger mig också varmt om hjärtat och då gör jag gärna motiv som är mer åt det semi-realistiska/realistiska hållet.

Jag har självklart gått en hygienutbildning och är medlem i branschorganisationen Sveriges registrerade tatuerare.